Fynske kommuner vil have fibernet

Kommunerne på fyn har nu meldt ud, at de satser på at etablere infrastruktur til fibernet. Målet er at tilbyde virksomheder og borgere på fyn højhastighedsbredbånd.

Svendborgs Borgmester Curt Sørensen udtaler til Jyllandsposten: “Hvis vi kigger få år frem i tiden, så vil hastigheden betyde rigtig meget i forhold til det digitale samfund”.

Der er etableret et såkaldt Fyns-projekt med repræsentanter fra alle de fynske kommuner. Planen er, at adgangen til fibernet skal være med til at tiltrække virksomhederne. Det er også vigtigt, at de enkelte borgere i Kommunen kan få fibernet.

“Det handler om, at kunne tiltrække flere nye mellemstore og store virksomheder med højt vidensindhold, og der er den digitale kommunikation et vigtigt parameter” udtaler Curt Sørensen. Finansieringen er endnu ikke på plads, men det arbejdes der på.

Senest gav Skylines konkurs virksomheder i Jylland store problemer, da de var uden adgang til højhastighedsbredbånd. Infrastruktur til fibernet kan bl.a. sikre, at den slags kritiske problemer ikke opstår igen for virksomheder.

Se om du kan få Waoo Fibernet her, så er du fremtidssikret