Nu skal reklamer for bredbånd være mere præcise

Nu er det snart slut med at reklamere med “op til” hastigheder i reklamer for mobilt bredbånd. Det er ikke meget værd for forbrugeren at have en hurtig forbindelse, hvis den kun er hurtig midt om natten, hvor netværket ikke er belastet. Hvis der reklameres med en bredbåndshastighed, så skal det være den som forbrugerne faktisk opnår.

Fra begyndelsen af 2013 skal bredbåndsselskaberne oplyse hvilken hastighed, du som forbruger minimum får på din bredbåndsforbindelse. Herudover er det også et krav, at der i reklamer for pakkeløsninger, der f.eks. består af bredbånd, telefon og tv skal angives, hvor meget bredbåndshastigheden nedsættes ved samtidig brug af tv streaming.

Den nye aftale er forhandlet på plads af Forbrugerombudsmanden, Forbrugerrådet, Telekommunikationsindustrien, Dansk Industri (ITEK) og Dansk Energi. Aftalen sikrer et mere gennemsigtigt marked for den enkelte forbruger. Det forventes, at den nye aftale kan øge konkurrencen teleselskaberne imellem og gøre det meget nemmere for forbrugerne at gennemskue de forskellige tilbud på bredbånd.