Bedste og værste bredbåndsudbydere i 2013

En privat virksomhed ved navn Loyalty Group, der rådgiver virksomheder om udvikling af kundeloyalitet har lavet en undersøgelse om kundetilfredsheden på det danske marked for internetforbindelser. Undersøgelsen kårer de bedste og værste internetudbydere på baggrund af 2800 respondenters svar på et webbaseret spørgeskema. Undersøgelsen blev lavet i december 2012. De adspurgte skulle bl.a. bedømme deres internetudbyder på kvalitet, image, service, hastighed etc.

Du kan bruge undersøgelsens resultater når du skal finde ny internetudbyder, da kundetilfredshed også bør indgå i dine overvejelser, når du træffer dit valg og bestiller bredbånd eller mobilt internet.

Blandt alle respondenter har 2.613 svaret, at de har ADSL, fibernet eller kabelnet. De resterende 187 har mobilt bredbånd.

Waoo! er bedst i undersøgelsen
Fiberbranchens produkt- og markedsføringsselskab Waoo! klarer sig bedst i kundetilfredsundersøgelsen: “BrancheIndex Internet 2013”. Waoo! klarer sig så ledes bedst, når respondenterne skal vurdere internetudbyderens hastighed, stabilitet, loyalitet samt vurdering af image.

I den modsatte ende af spektrummet finder vi Telenor Bredbånd, som har overtaget sidstepladsen fra Telia.

Kundernes tilfredshed med internethastigheden
Hvis man alene kigger på tilfredsheden med bredbåndshastigheden er Waoo! klart bedre end de andre internetselskaber. Her har Waoo! nu også den fordel at være baseret på fibernet, som er en væsentligt bedre infrastruktur end traditionel ADSL igennem kobberkabler.

De internetselskaber, som har den laveste score på kundernes tilfredshed med internethastighed er Telenor, TDC og Telia.

Kundernes loyalitet overfor internetselskaberne er lav
Loyalty Group fremhæver, at det kræver god service, og at troværdig markedsføring er udslagsgivende, når det drejer sig om at score højt på kundeloyalitet. Bl.a. den hedengangne “op til” markedsføring af hastighed har skabt mistillid, når kunderne ikke får hvad de forventer.

Undersøgelsen er betalt af Loyalty Group og er uafhængig
Loyalty Group har lavet undersøgelsen på eget initiativ for at skabe fundament for rådgivning af internetselskaber og opnå medieomtale for Loyalty Group.