Danskerne køber stadig fastnet bredbånd

Den danske It- og Telestyrelse har lige udgivet en rapport, der viser udviklingen i markedet for bredbånd i andet halvår af 2011. Rapporten giver dig et overblik over de vigtigste nøgletal på markedet for internetforbindelser.

Traditionelt bredbånd
Mange troede at mobilt bredbånd måske var ved at tage store dele af markedet fra traditionelt fastnet bredbånd, da der var et mindre fald i salget af bredbånd i starten af 2011, men det billede er faktisk vendt i andet halvår af 2011, hvor salget af bredbåndsforbindelser steg igen.

Danskerne elsker hurtigt bredbånd
Traditionelle bredbåndsforbindelser i Danmark har i gennemsnit en downloadhastighed på 15,7 Mbit/s. Dette viser, at hastigheden faktisk er stedet med over 60 % igennem 2011. Danskerne får hurtigere bredbånd for sparepengene.

It- og Telestyrelsen har også kigget på hastigheden på fibernetforbindelser, og de er gennemsnitligt ca. dobbelt så hurtige som de traditionelle bredbåndsforbindelser. Det er dog ikke alle husstande i Danmark der har mulighed for at få fibernet installeret.

Igennem hele 2011 har der været en stigning af i antallet af bredbåndsforbindelser med 1,6 %, men den helt store vinder i popularitet er fibernetsforbindelserne, der har oplevet en tilgang på næsten 28 % flere forbindelser.

Målsætningen er højere hastighed til færre penge
2011 blev året hvor mere end 38 % af samtlige husstande og virksomheder i hele Danmark fik mulighed for at få en bredbåndsforbindelse på minimum 100 Mbit/s. Dette er en kraftig stigning, da tallet kun var lige over 25 % året før i 2010.

Udbygningen af fibernettet
Både fibernettet og kabel-tv-nettet har fået en kærlig hånd og er blevet henholdsvis udvidet og opgraderet. Således har hele 36 % af de danske husstande nu mulighed for at få fibernet.

2011 bød på hurtigere upload
Mange udbydere af bredbånd, mobilt bredbånd og fibernet øgede hastighederne på upload for sine kunder uden ekstra beregning, det er også nye tider og gør det bl.a. nemmere at dele store filer mellem computere og andre gadgets i husstanden.

Det vil vise sig om de positive takter holder i 2012, hvor vi satser på endnu billigere bredbånds priser og højere hastigheder til danskerne.