Multimedieskat og bredbånd

Se her om du skal betale den nye multimedieskat som lønmodtager.

Det er din arbejdsgiver, der har pligt til at opkræve multimedieskatten.

Du kan se på din lønseddel, hvorvidt din arbejdsgiver har vurderet, at du råder over arbejdsgiverbetalte multimedier.

Såfremt dette er tilfældet bliver der lagt 250 kr. til din indkomst inden skat, hvorefter beløbet bliver trukket ud igen. Herved bliver du med det samme beskattet af 250 kroner.

Hvis du råder over arbejdsgiverbetalte multimedier, og din arbejdsgiver ikke er opmærksom på det, så har du plig til at orientere din arbejdsgiver.

Hvis du ikke har arbejdsgiverbetalt hjemmearbejds-PC, medarbejderbredbånd, fatnettelefoni eller mobiltelefon stillet til fri rådighed – så skal du ikke betale multimedieskat.

Tro-og-love erklæring
Hvis du har en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon stillet til din rådighed, som primært fungerer som vagttelefon har du mulighed for at slippe for at betale multimedieskat. Du skal bare udfylde en “tro- og love”-erklæring på at du ikke bruger telefonen privat.

Hvis du har udfyldt en “tro- og love”-erklæring må du ikke bruge mobiltelefonen til private opkald overhovedet. Foretager du bare et enkelt privat opkald, så skal du beskattes efter multimedieskat-reglerne.

Din arbejdsgiver har pligt til at kontrollere om du bruger en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon til private opkald ved at gennemse opkaldslister fra teleselskaberne.

Kan man efterlade sin mobiltelefon og laptop på arbejdet inden man tager hjem?
Tager du ikke din mobiltelefon eller bærbare computer med hjem, så kan du godt slippe for multimedieskat.

Du kan også forsøge at forhandle dig til kompensation for den ekstra beskatning fra din arbejdsgiver.

Mange vil betegne den nye multimedieskat som hovedløs i en verden hvor Danmarks velstand i høj grad afhænger af innovation og viden.

>> Find billigt bredbånd i vores oversigt