Hvilken trådløs router skal du vælge?

Hvis du er ved at bestille en internetforbindelse uden medfølgende trådløs router eller allerede har en bredbåndsforbindelse, men vil skifte til en trådløs router, så du kan være online uden netkabel – så vejleder vi dig her omkring valg af trådløs router.

Det første du skal overveje i forbindelse med køb af trådløs router er dit faktiske internetforbrug. De fleste privatpersoner falder ind i én af to kategorier nemlig enten “lavt internetforbrug” eller “højt internetforbrug”.

Hvis du har et lavt internetforbrug så bruger du udelukkende internettet til at surfe rundt på websites, tilgå din netbank, tjekke Facebook, skrive e-mails og kommunikere med offentlige myndigheder. Det er ofte personer, som ikke er specielt teknologisk orienterede, som falder ind i denne gruppe. F.eks. ældre personer eller dig som hellere giver den gas ude i den virkelige verden.

Hvis du har et stort internetforbrug, så bruger du internettet til det samme som den med lavt internetforbrug, men du bruger også nettet til at hente film, spille online, downloade spil, streame tv og tunge media-filer etc. Alt sammen mere datatunge opgaver for din netforbindelse.

Hvis du således har et lavt internetforbrug, så kan du som regel nøjes med en router til omkring 500 kr. Din trådløse router bør ikke koste under 500 kr. da kvaliteten af de helt billige routere generelt er for ringe og det derfor kan gå ud over hvor stabilt og hurtigt dit trådløse internet kører. Det kan f.eks. være ret irriterende at sidde med en iPad og så mister den forbindelsen til det trådløse netværk fordi din router er for ringe nogle gange. Så skal du ud af sofaen og over at slukke og tænde den trådløse router igen for at opnår forbindelse på din iPad igen.

Med et lavt internetforbrug kan vi anbefale en Linksys E2500 Advanced Dual-Band N trådløs router. Den koster omkring 500 kr. og er rigtig god. Routeren har et flot og smalt design, hvor de blinkede knapper er placeret bag på routeren, så de ikke generer dig hvis lyset er slukket og routeren er tændt.

Hvis du har et stort internetforbrug, så bør du købe en router til omkring 1000 kr. så du har en super stabil trådløs router som kan trække den trådløse overførsel af store mængder data uden at blive en flaskehals. Det er også vigtigt for forbindelsen, hvis du f.eks. har mange enheder på dit trådløse internet på samme tid f.eks. Apple TV, Xbox, PS3, Netflix etc.

Med et stort internetforbrug kan vi anbefale en Linksys EA4500 trådløs router. Denne router har en lang række tekniske faciliteter som du kan udforske samt er meget stabil.

Der findes naturligvis mange andre trådløse routere, som er rigtigt gode. Gå på opdagelse i brugeranmeldelser på nettet af routere som passer til dit prisniveau eller køb en af de routere vi anbefaler.