Hvilken internethastighed har du brug for

Det er muligt at købe internetabonnementer med downloadhastigheder fra 2 Mbit/s til over 100 Mbit/s, og det kan derfor være svært at gennemskue hvilken internethastighed, der passer til dit behov. Derfor har vi lavet en lille guide til hvilke internethastigheder, der passer til forskellige livsstile, mennesker og familier. Så kan du bedre vælge det helt rigtige bredbåndsabonnement til netop dit behov.

Goft sagt kan man opdele de forskellige internetabonnementer i hastigheder på:

2 til 10 Mbit/s
10 til 20 Mbit/s
20 til 30 Mbit/s
30 til 40 Mbit/s
over 40 Mbit/s

Download-hastighed 2-10 Mbit/s

Download-hastigheder på 2-10 Mbit/s er rettet mod dig, der ikke bruger internettet til meget andet end at surfe, tjekke mail, handler online og Facebook samt netbank og andet, der ikke kræver den store overførsel af data. Denne internethastighed vil typisk passe til pensionister, studerende, den travle familie-far eller mor samt den knapt så teknologisk interesserede bruger.

Generelt kan man man sige, at 2 til 10 Mbit/s i downloadhastighed bliver for lidt, hvis der er flere i samme husstand, der gerne vil bruge internettet. Belastningen på din bredbåndsforbindelse bliver nemlig højere jo flere der bruger den på samme tid. Båndbredden deles imellem jer.

10-20 Mbit/s

Download-hastigheder på 10 til 20 Mbit/s passer til dig, hvis du godt kan lide at streame tv enten på streaming services som f.eks. DR Nu eller Youtube. Denne hastighed vil også give dig en udemærket forbindelse til online spil og du vil generelt kunne downloade almindelige film og spil relativt hurtigt. Denne hastighed passer fint til dig, som ikke har familie og således altid opnår den fulde hastighed, når du har brug for den. Vi anbefaler at man maksimalt er to brugere på samme tid i husstanden.

20-30 Mbit/s

Her er vi oppe i en download-hastigh, hvor du godt kan være flere på nettet på samme tid. 20-30 Mbit/s egner sig derfor fint til dig, som gerne vil have børnene på nettet samtidig med, at du selv surfer rundt, arbejder eller streamer. Hvis du har en bredbåndspakke, hvor du har både tv-signal og internet igennem dit bredbånd, så bør du undgå lavere hastigheder end 20-30 mbit/s ellers kan du opleve, at tv-udsendelserne hakker, hvis der er flere på nettet samtidig. Denne bredbåndshastighed egner sig således fint til en mindre familie på 4 personer.

30-40 Mbit/s

30 til 40 Mbit/s download er til den kræsne internetbruger, som ikke gider at vente særligt længe på at downloade noget fra nettet og godt kan lide at se streamet tv eller film i HD kvalitet. Enten spiller du selv online spil og downloader de store spil-filer igennem services som f.eks. STEAM eller dine børn gør det. Denne internethastighed egner sig også godt til den store familie, hvor alle gerne vil være på nettet uden problemer. Et internetabonnement med denne hastighed vil tilfredsstille selv den krævende familie på over 5 personer.

40+ Mbit Internet
Når du er over 40+ mbit/s så vil alle være tilfredse selv den helt krævende og teknologisk orienterede familie. Her kan du og dine børn virkeligt slå sig løs uden. Det er muligt at få helt op til 90+ Mbit/s internetforbindelse i Danmark men det vil typisk kun være virksomheder, der har det. Da de skal have rigtigt mange mennesker på nettet på samme tid.

Fibernet har sat en ny standard

En af de rigtigt fede ting ved fibernet er, at hastigheden ikke deles mellem flere brugere, men derimod giver alle samme garanterede hastighed, som dit fibernetabonnementet lover dig.

Fibernet egner sig derfor super godt til en familie. Har familien f.eks. et fibernetabonnement på 30 Mbit/s, så kan i faktisk alle sammen være på internettet med en downloadhastighed på 30 Mbit/s. Hvis tv indgår i jeres fibernetpakke, så vil tv-signalet også leveres i en separat kanal så tv-signalet ikke belaster din eller andres surfen på nettet.

Det betyder, at du med en fibernetforbindelse kan se helt væk fra vores anbefalinger om det maksimale antal brugere i husstanden.

Husk at du altid kan opgradere et abonnement på bredbånd eller fibernet men at udbyderen muligvis vil kræve et gebyr, hvis du går den anden vej dvs. har hurtigere internet end du har brug for og vil på en lavere og billigere hastighed.