Fibernet

Fibernet er kommet godt med i kampen om de danske bredbånd abonnementer. Samlet under betegnelsen “Dansk Fibernet” er de danske el-selskaber og deres brancheforening “Dansk Energi”. Fibernet har for mange været synonym med fremtiden. Men en fibernet-forbindelse er ikke nødvendigvis ensbetydende med at HD-tv, internet og telefon-samtaler kører som smurt. Med fibernet er der mange ting, man skal sætte sig ind i og tage stilling til.

Mange muligheder
Med fibernet skal man bl.a. overveje hvilke tv-kanaler og hvilken internethastighed, man vil have i sit fibernetkabel. Og det er ikke så enkelt, for der findes uanede mængder af produkter, kombinationsmuligheder og prisforskellene er store. Bland fibernet eksperterne er der uenighed om, hvorvidt forbrugerne skal kigge på, hvor meget de kan spare, eller om de skal kigge på de tekniske muligheder, der ligger gemt i fiberkablerne.

Hvor i landet bor du?
Hvis du vil have fibernet skal du være klar over, at du kun kan få fibernet fra det el-selskab, der leverer elektricitet i netop dit område. Du kan f.eks. ikke bestille fibernet fra “Syd Energi”, hvis du bor i København selvom Sydenergi’s løsning måske så bedre eller billigere ud. Fibernet udbyderne bestemmer selv i hvilke områder af landet, de vil levere tv, telefoni og internet. Det betyder, at det kun er forbrugere i nogle dele af landet, der har et frit valg af fibernet udbyder.

Eksperterne er uenige
Der er delte meninger om, hvorvidt fibernet kan anbefales.

Nogle eksperter opfordrer til at se godt på, hvilke tv-kanaler de forskellige fibernet-pakker indeholder, da selve hastigheden af netværket i sig selv får mindre og mindre betydning i kraft med at alle hastighederne stiger, og det bliver derfor vigtigere at få de rigtige tv-kanaler.

Andre eksperter mener, at man kun bør skifte til fibernet, hvis man pt. har et enormt download-behov eller får et tilbud man ikke kan sige nej til.

Se oversigten over tilbud på bredbånd her