Forskellen på mobilt bredbånd og trådløst bredbånd

Der er mange, der har misforstået forskellen på trådløs bredbånd og mobil bredbånd.

Derfor forklarer vi her betegnelserne mobilt bredbånd og trådløst bredbånd.

Mobilt bredbånd
Hvis du køber mobilt bredbånd får du tilsendt en mobilt bredbånd modem, som er en lille pind du stikker i usb-porten på din computer. Herunder ses to forskellige usb-modems til mobilt bredbånd.
mobilt-bredbaand

Når du har mobilt bredbånd vil du altid kunne fange en satellit med dit mobile modem og være på internettet. Du er altså hverken afhængig af såkaldte internet hot spots (steder med trådløst internet) eller ledninger.

mobil-bredbaandMobilt bredbånd er dermed et alternativ til traditionel bredbånd, der bliver leveret til din computer igennem kabler i jorden.

Trådløs bredbånd
Trådløst bredbånd er faktisk traditionelt bredbånd der leveres til din bolig eller arbejdsplads igennem kabler i jorden. Men i stedet for at sætte kablet direkte i din computer sætter du det i en trådløs router, som ses på billedet herunder.traadloes-router

Den trådløse router sender så dit internet signal op til 200 meter væk, og du kan fange det med et trådløst netkort i enten din bærbare computer, stationære computer, Playstation 3, iPhone eller andre ting, der kan gå på nettet. Du kan naturligvis sætte password på din router, så andre ikke kan logge sig på, det er en god ide, hvis du bor i f.eks. et lejlighedskompleks eller inde i byen.

Fordelen ved trådløst internet er, at du nu kan sætte dig hvor som helst i dit hus eller lejlighed og være på nettet uanset hvor du befinder dig, bare du er indenfor din trådløse routers rækkevidde. Du er med andre ord ikke begrænset af et irriterende kabel.

Alle bærbare computere i dag leveres med et trådløst netkort som standard, så du altid kan logge på trådløst internet. Køber du derimod en stationær computer kan du godt risikere, at du skal købe et trådløst netkort separat, som du sætter i den stationære computers usb-stik for at kunne logge på trådløs bredbånd.

Se vores anbefalinger af mobilt bredbånd her

Se vores anbefalinger af trådløst bredbånd her